Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

Scheidsrechterscoaches

Op het veld speelt de scheidsrechter/official een sleutelrol in het bevorderen en handhaven van sportief gedrag. Het is daarom belangrijk dat er voldoende competente scheidsrechters, assistent-scheidsrechters en juryleden zijn, dat ze goed zijn opgeleid en dat ze voldoende ondersteuning krijgen. Hier kan de scheidsrechterscoach een belangrijke bijdrage aan leveren! Wanneer de scheidsrechterscoach dit doet vanuit een visie op positief coachen leidt dit tot meer plezier en zelfvertrouwen, wat maakt dat scheidsrechters/officials langer en met plezier actief blijven!

Binnen het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat' is een profiel voor de rol van scheidsrechterscoach ontwikkeld en hierbij aansluitend een opleiding tot scheidsrechterscoach, waarin het gedachtegoed van positief coachen centraal staat. Tevens is er een bijscholing ontwikkeld voor scheidsrechterscoaches die ook al actief zijn als praktijkbegeleider en/ of leercoach zodat optimaal op de aanwezige kennis en ervaring wordt voortgebouwd. Het programma ‘Naar een veiliger sportklimaat' heeft de organisatie van de generieke scholingen uitbesteed aan de Academie voor Sportkader.

Opleiding scheidsrechterscoach
Wil jij bijdragen aan de kwaliteit van de arbitrage? Dan is dit het moment om je te laten opleiden tot scheidsrechterscoach! Centraal in deze opleiding staan de drie momenten waarop jij als coach wezenlijk bijdraagt aan het leren van de scheidsrechter: het voorgesprek, jouw observatie van de scheidsrechter in deze wedstrijd en het nagesprek.

Duur
De opleiding omvat drie dagdelen van elk drie uur. Het programma kent verschillende didactische werkvormen: presentaties, discussievormen, oefeningen die direct te vertalen zijn naar de praktijk en opdrachten die in de eigen praktijk moeten worden uitgevoerd. Aan het einde van de opleiding bundel je al je opdrachten, ervaringen, reflecties tot een portfolio en lever je dit in. Er wordt door de opleider gekeken of dit voldoet aan de eindtermen waarna je je diploma Scheidsrechterscoach bij een positieve uitslag ontvangt.

Wil je meer informatie kun je contact opnemen met Robbert Weideveld (robbert@NeFUB.nl). 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 


© Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl