Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

Dopingreglement
Doping is een onderwerp waar we in floorballand niet veel mee bezig zijn. Floorball is ťťn van de schoonste sporten ter wereld en dat houden we natuurlijk graag zo. Daarom is het wel belangrijk om, ook als kleine en schone sport, bewust te zijn van de risico's. In de meeste gevallen waarin een sporter betrapt wordt is namelijk sprake van onbewust dopinggebruik. Bijvoorbeeld door het gebruik van verboden medicijnen of vervuilde supplementen.
Op haar website heeft de Dopingautoriteit een lijst met tips geplaatst die je kan volgen om het risico op een onbewuste dopingovertreding te klein mogelijk te maken. Deze tips vind je hier.

Dopingwaaier app
Wil je weten of medicijnen, voedingssupplementen of vitamines op de lijst van verboden middelen staan? De Dopingwaaier app kan daar heel makkelijk bij helpen. Met behulp van de app kunnen sporters bijvoorbeeld hun medicijnen controleren en hun voedingssupplementen checken. De app is te downloaden voor iOS en Android.

Nationaal Dopingreglement
Binnen de NeFUB is het Nationaal Dopingreglement 2016 van kracht. Dit document vind je hier op de website van de Dopingautoriteit.
Op deze website vind je ook deze bijbehorende documenten: de WADA-dopinglijst, de dopingcontrole-bijlage, de dispensatiebijlage en de Whereabouts-bijlage.
Al deze documenten kan je ook vinden op deze website, in het Downloadgedeelte onder het kopje 'dopingreglement'.

Wanneer word ik gecontroleerd?
Spelers van het Nationaal Damesteam, Nationaal Herenteam en Nationaal Herenteam U19 hebben de kans om tijdens NT-trainingen en wedstrijden gecontroleerd te worden. Ook bij eredivisiewedstrijden kan een controleur op de stoep staan. Controles worden nooit vooraf aangekondigd. Spelers die hier nooit mee te maken hebben gehad kunnen in de Dopingwaaier app de dopingcontroleprocedure bekijken.

Meer informatie, bijvoorbeeld over de Dopingwaaier app en alle procedures, is te vinden op de website van de Dopingautoriteit .


 
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen

 


© Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl