Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

Amsterdamned

Ter voorbereiding op het WK speelt de oranje damesselectie enkele toernooien. Afgelopen weekend werd het toernooi om de Amsterdam Floorball Cup 2009 (beter bekend als Amsterdamned) gespeeld en gewonnen! tijdens de 5e editie van dit toernooi was het team, dat voor de gelegenheid was omgedoopt tot de Orangina Ladies, met duidelijke overmacht de sterkste. Met slechts 1 tegen doelpunt tijdens de kwalificatie wedstrijden werd de finale met gemak gehaald. De Noorse dames uit Bergen werden in die finale met 3-0 verslagen. Topscorer van het damestoernooi was Faybienne Kollau van de Orangina Ladies. De beste keepster van het toernooi was de keepster van BSI Innebandy uit Noorwegen. De dames hebben hiermee weer een belangrijke stap gezet op de weg naar Stockholm. Er is veel geleerd en de overwinning smaakt zeker naar meer! Een volgende stap op de route gaat gezet worden in Polen, op de 10-nationscup in september.

Polish Open

10 t/m 13 september 2009 Babimost & Zbaszyn, Polen

Nederland - Noorwegen 2-12

Zwitserland - Nederland 9-0

Nederland - Denemarken 5-10

Polen - Nederland 6-2

Nederland - Duitsland 2-3 ps.

Tussen de A-landen Finland, Zwitserland, TsjechiŽ, Noorwegen, Denemarken en Polen viel de naam van Nederland natuurlijk nogal op. De Hollandse dames zijn echter niet bang ingesteld en begonnen strijdbaar aan de zware wedstrijden, die ook nog eens in een zwaar programma zouden worden afgewerkt.

Zo begon het toernooi op donderdag ochtend om 8 uur (!) met de wedstrijd tegen Noorwegen. Er werd met 12-2 verloren (0-4, 1-3, 1-5) van een tactisch en technisch zeer sterk team. En dat was niet de enige wedstrijd van de dag.

Om 7 uur 's avonds volgde Zwitserland, de wereldkampioen van 2005. Ook deze eindigde in een verlies, maar het had veel erger kunnen zijn. Het was maar 9-0, waarbij het zeer opvallend was dat de 2e periode in maar 1-0 voor Zwitserland eindigde (3-0, 1-0, 5-0). Daarmee is meteen een trend te zien, de derde periode lijkt voor de Nederlandsen nog wat zwaar.

Dat was ook een conclusie die te trekken was na de derde wedstrijd, die de volgende ochtend opnieuw om 8 uur 's ochtends volgde. Tegen Denemarken werd het 5-10 (2-3, 2-3, 1-4). Positief punt uit deze wedstrijd is natuurlijk dat we 5 keer konden scoren tegen dit A-land. Ook lijken we het systeem steeds beter te snappen en toe te passen. Dat belooft absoluut wat voor de komende wedstrijden. Na afloop van deze wedstrijd werd een aantekening van de Deense coach gevonden, met enkele opvallendheden over ons. Zo was keeper Sita Verburg 'lang en dun' en zo was aanvaller Annemiek Steegehuis vaak gevaarlijk met acties achter het doel. Ook onze tactiek was treffend nagetekend, erg grappig om te vinden dus!

Omdat Letland niet was komen opdagen eindigden we na 3 keer verliezen als 4e in de poule. De volgende wedstrijd was daarom tegen de nummer 3 uit poule B, Polen. Dit land waren we al eens eerder tegen gekomen, toen was de uitslag 8-2 voor Polen. Dit maal werd het (eindelijk eens een normaal tijdstip!) op zaterdag om 4 uur 's middags 6-2 (0-2, 2-3, 0-1). Polen is dus nog steeds een sterker team, maar de derde periode was nu geen verval in de score te zien. Nederland groeide in het toernooi, en de kwaliteit van het spel werd steeds hoger.

Om plaats 7 moest vervolgens op zondag ochtend worden gespeeld, je raadt het al, om 8 uur 's ochtends. Tegenstander was Duitsland, was altijd een beladen wedstrijd is. Dit werd een historisch spannende wedstrijd, want na 57 van de 60 minuten spelen was het 2-0 voor Duitsland. Voor 3 minuten mochten de aanvallers van Nederland los, 100% aanvallen, en deze zware krachtsinspanning leidde tot 2 goals. Zo werd dus een keer in de 3 periode gewonnen. Maar er moest iemand winnen, dus volgde een verlenging van 10 minuten, golden goal regel. Hoewel de dames het erg zwaar hadden na alle wedstrijden, het vroege opstaan en alle los gekomen emoties, werd door gebikkeld en er viel 10 minuten lang geen goal. Het was wel super spannend, er waren goede kansen en enkele ballen op de paal aan beide kanten. Toen volgde, voor de eerste maal in de geschiedenis van de dames van oranje, een penalty shoot-out. Ondanks de spanning, waardoor niemand meer op de stoelen kon blijven zitten, werden er 5 goede penalties genomen. Helaas waren de Duitsen iets effectiever, en zo werden we dus uiteindelijk 8e op de Polish Open. 
WKdames2007Supporters
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl