Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

WK 2011

Het WK 2011 is gespeeld in december 2011; in Zwitserland. Om daar te mogen spelen, heeft het Nederlands damesteam zich eerst gekwalificeerd in februari 2011, in Benidorm (Spanje).

Onder leiding van Jorg en Michal is iedere maand getraind. Begin november 2010 was de gehele selectie in Frederikshaven in Denemarken, om twee maal een oefenwedstrijd tegen Denemarken te spelen. In het najaar 2011 is er geoefend in Duitsland tegen Duitsland, Hongarije en Polen.

Op 5 maart 2011 werd er geloot voor het WK. Uit de loting volgde dat Nederland in poule A zal uitkomen tegen thuisland Zwitserland, Polen en Rusland.


Meer info:
IFF Team card Nederland (IFF = internationale Floorballbond)

IFF website WK 

Zwitserse website WK (Organisatoren WK)

Floorball Magazine (Nederlandse online magazine over Floorball)

Live streams: http://www.wfc2011.ch/streams

Het supportersboekje (van de dames, voor hun fans): http://www.floorballmagazine.nl/supportersboekje.pdf

Social media: 
Facebook: Nationaal Damesteam Floorball

Hyves: damesteamfloorball.hyves.nl

Twitter: @floorballdames

Contact:
nationaaldamesteam@nefub.nl

Even voorstellen:

De staf:

Jorg Andree: Coach met veel ervaring in het coachen van damesteams. Hij was de eerste bondscoach van het Nederlands damesteam, en na een pauze van 3 jaar leidt hij opnieuw dit team. Jorg is een hele vrolijke coach, die veel nadruk legt op de ontwikkeling van spelers.

Michal Fiala: Coach, in het dagelijks leven natuurkundeleraar. Na het coachen van voetbalteams en school floorball teams in Tsjechie, was hij tot 2006 teammanager van het Tsjechisch nationaal herenteam. Michal heeft veel tactische kennis van het floorball, en is altijd nieuwsgierig naar de drijfveren van speelsters.

Karien Andree: Mental coach, die na het volgen van de opleiding sportpsychologie onder andere alles weet over het nemen van penalties. Daarnaast gaat ze de dames begeleiden bij het leren kennen van zichzelf en elkaar, effectief communiceren en omgaan met zaken als druk en motivatie. Heeft als speelster 2 WK's ervaring.

Bart Tiggelaar: Teammanager, die zelf floorball speelt bij Face Off in Groningen en hij heeft daar ook bestuurservaring opgedaan. Hij gaat ervoor zorgen dat de dames zich alleen maar druk hoeven te maken over het spelen, dan regelt hij de rest. Daarnaast studeert hij rechten.

Liselotte de Beer: Fysiotherapeut, die 6 interlands op haar naam heeft staan. Ze weet dus wel hoe het eraan toe zal gaan!

De volgende speelsters deden mee met het WK:

Martine Plug: Speelster van de FB Agents, speelt sinds 2008 en maakte kort geleden haar debuut voor het Nederlands team. Heeft een steengoede conditie.

Stephane Spijkerman: Jong talent uit de hockeywereld, kan goed pingelen. Ze is enige tijd in het buitenland geweest, maar is nu weer in Nederland en zal dit seizoen uitkomen voor UC Face Off.

Iris Stokman: Speelt voor de UA Sonics, begon in 2005 bij de FB Agents en sloot direct aan bij het nationaal team. Forward met veel passie voor het spel.

Anna Kijlstra: Speelster van de FB Agents, speelt floorball sinds 2000 en is daarmee een van de meest ervaren speelsters. Center die nooit opgeeft.

Maaike van den Berg: Speelt voor UC Face Off, na in 2008 te zijn begonnen bij Quick Feet. Snelle, talentvolle forward. 

Eva Smal: Begon in 2003 met floorball spelen bij Face Off, en speelt nu al weer enkele jaren voor UFC Utrecht. Zeer ervaren verdediger die speelervaring heeft opgedaan op al 3 wk's en in de Zwitserse competitie.

Suzan Hombergen: Sterke verdediger van Hot Shots, die floorbalt sinds 2003. Was aanvoerder van het nationaal damesteam op het wk in Zweden. No-nonsense type.

Susanne Spijkerman: Speelster van Face Off met 1 wk ervaring bij het nationaal team. Slimme verdediger, een echte ballen afpakker.

Faybienne Kollau: Al jaren van vaste waarde voor UC Face Off en het nationaal team. Speelster die gemakkelijk de bal over het veld meeneemt en die mooi kan scoren.

Lidwien Reehuis: Keept sinds 2008 voor UC Face Off en heeft al ervaring opgedaan op het WK in Zweden. Keepster met veel talent en passie voor het spel. Mede oprichter van de website www.shutout.nl.

Sita Verburg: Begon op jonge leeftijd met spelen bij Quick Feet, maar liet al snel haar talent als keepster zien. De meest ervaren keepster van de selectie, met 2 wk's ervaring.

Nina van Mastrigt: Speelster van UFC Utrecht. Speelster die al bij de junioren haar talent liet zien, zeer natuurlijke techniek.

Simone Talla: Speelster van de UA Sonics. Echte spits, die er altijd nog een sprintje uit weet te persen en pas stopt als ze neervalt.

Ingrid Swagemakers: Speelster van UFC Utrecht. Speelt nog niet lang, maar heeft binnen de club snel haar opmars naar het eerste team gemaakt. Slimme, tactisch sterke speelster.

Ellen van den Hoven: Speelster van Hot Shots sinds 2005. Gezellige, positieve, talentvolle toevoeging aan het nationaal team.

Aukje Zilinski: Terug van weggeweest en hoe! Speler van UFC Utrecht, niet bang voor het fysieke duel.

Dorinde Kleinegris: Speelt al jaren floorball, nu voor de UA Sonics. Was met haar damesteam al 2 maal kampioen van Nederland. Een verdediger die geen fouten maakt.

Maaike Moes: De jongste van het team, een echt sporttalent. Ze speelt voor de UA Sonics.

Marjolein van Swinderen: Speelster van Messed Up. Lange center die altijd goed is voor een snelle counter. 
Goaliedames
ScheidsenJoostenBart
WKdames2007Supporters

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl