Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

Besturen met een visie - de basis

'Besturen met een Visie - de basis' biedt bestuurders inzichten en werkwijzen om zaken slimmer aan te pakken en problemen structureel op te lossen. Door theorie over organisaties en management te koppelen aan de eigen praktijk krijgen bestuurders handvatten. De inbreng van de begeleider en uitwisseling van ervaringen tussen bestuurders geven richting aan oplossingen. 'Besturen met een Visie - de basis' biedt bestuurders inzichten en werkwijzen om zaken slimmer aan te pakken en problemen structureel op te lossen. Door thorie over organisaties en management te koppelen aan de eigen praktijk krijgen bestuurders handvatten. De inbreng van de begeleider en uitwisseling van ervaringen tussen bestuurders geven richting aan oplossingen.

Wil jij je floorballvereniging versterken? Meldt je dan aan voor 'Besturen met een visie - de basis'. Onvoldoende vrijwilligers, participatie in maatschappelijke projecten, financiŽle knelpunten, onvoldoende jeugd, consumerende leden etc. Dit is de context van de sportvereniging anno 2013. Om alles geregeld te krijgen en op het juiste spoor te houden ontstaat druk op het ambt van de bestuurder. Bestuurders beginnen ad hoc met nieuwe projecten of lossen knelpunten op door zelf nog harder te gaan werken. Het is de kunst om in de dagelijkse hectiek te voorkomen dat het ťchte besturen in het gedrang komt.

'Besturen met een Visie - de basis' is een traject van drie avonden speciaal ontwikkeld voor de bestuurders van sportverenigingen. Het biedt je als bestuurder inzichten en werkwijzen om zaken slimmer aan te pakken en problemen structureel op te lossen. Door theorie over organisaties en management te koppelen aan de eigen praktijk geven we je handvatten voor uw eigen vereniging. De inbreng van de begeleider en uitwisseling van ervaringen tussen bestuurders geven richting aan oplossingen.

De basismodule richt zich op het versterken van de bestuurlijke kracht van floorballverenigingen. De grondgedachte van Besturen met een Visie is dat als bestuurders in hun kracht komen en hun werk goed doen, ze sterkere verenigingen creŽren. En daardoor beter in staat zijn een veiliger sportklimaat in de vereniging te bewerkstelligen. De module is bedoeld als opstap naar de kernmodule Sportief Besturen.

Het traject 'Besturen met een Visie - de basis' staat stil bij de volgende vragen:

 • Wat is besturen eigenlijk?
 • Wat is het onderscheid tussen besturen, managen, uitvoeren?
 • Hoe ziet een effectieve structuur anno 2013 er binnen de sportvereniging uit?
 • Hoe ontwikkel je een visie, een toekomstplan, beleid?
 • Hoe realiseer je beleid in de praktijk? Hoe zorg je voor beweging, voor energie, maar ook voor uitvoeringsdiscipline binnen de club?

  De deelnemers krijgen na iedere bijeenkomst huiswerkopdrachten. Hierdoor worden de plannen direct in de praktijk gebracht en begint het bouwen aan de vereniging al bij de eerste bijeenkomst. Daarnaast is er veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en advisering bij knelpunten.

  Het traject neemt in totaal ongeveer 3 maanden in beslag en bestaat uit drie trainingsavonden. Tussen de verschillende avonden heeft je 4 weken de tijd om de volgende bijeenkomst voor te bereiden aan de hand van de huiswerkopdrachten. De avonden starten steeds om 19 uur en duren uiterlijk tot 22 uur. Per vereniging bent je welkom met 2 tot 3 bestuurders. De workshop is voor jouw vereniging gratis, omdat deze wordt aangeboden door de Nederlandse Floorball Bond.

  Hoe ziet de avond eruit?

 • Een workshop met 5 verenigingen (iedere vereniging 2-3 afgevaardigden)
 • De workshop wordt gegeven in het Huis van de Sport in Nieuwegein
 • De workshop is kosteloos
 • De duur bedraagt ~3 uur
 • Er zijn drie trainingsavonden
 • Vanaf 18.30 staat er eten voor je klaar
 • Vanaf 19.00 begint de workshop
 • Aansluiten aan de module Besturen met een Visie volg je de module Sportief Besturen.
 • Bijeenkomsten zijn altijd op de laatste woensdag van de maand

  Datums module Besturen met een Visie:

 • Woensdag 30 oktober
 • Woensdag 27 november
 • Woensdag 15 januari

  Aanmelden voor de module kan helaas niet meer dit jaar.Mocht u nog vragen hebben neem dan contact op met Robbert Weideveld. Dit kan per email via robbert@NeFUB.nl) of 030-7513831, of 06-1146137. •  
  ScheidsenJoostenBart
  WKdames2007Supporters
  WKdames2010warmlopen

     © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl