Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

Clubarbitrage

Een goede organisatie van de clubarbitrage is van groot belang. Als een club de arbitrage goed geregeld heeft, helpt dat enorm bij de werving en het behoud van een tevreden scheidsrechterskorps. En het behoeft geen toelichting: zonder al die scheidsrechters kan een vereniging maar ook de sport de deuren wel sluiten.

Een gestructureerde benadering van de clubarbitrage vereist een weloverwogen beleid. Het is daarom geen overbodige luxe om de vele aspecten van clubarbitrage goed te overdenken, intern te bespreken en het beleid op dit terrein vast te leggen in een plan. Het maken van een clubarbitrageplan dwingt verenigingsbesturen om een richting te kiezen ten aanzien van alle belangrijke aspecten van clubarbitrage en voorkomt dat zaken onbewust over het hoofd worden gezien of ‘blijven liggen'. Bovendien biedt een clubarbitrageplan houvast bij de periodieke (bijvoorbeeld jaarlijkse) evaluatie van de ontwikkelingen op dit gebied.

De NeFUB is op dit moment druk bezig met het ontwikkelen van een handboek voor verenigingen voor het goed opzetten van clubarbitrage.

Wil je meer informatie kun je contact opnemen met Robbert Weideveld (robbert@NeFUB.nl). 
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm
Nationaal damesteam blauw 2010

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl