Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

Sonics (dames) en UFC Utrecht winnen de Nederlandse Loterij Cup


12-05-2018; 

Op zaterdag 12 mei vonden de finales van de Nederlande Loterij Cup plaats. In Nijmegen versloeg Sonics (dames) Hot Flames, terwijl UFC Utrecht ten koste van FB Agents de beker pakte.

Om 12:00 uur begon de finale Hot Flames - Sonics. De Flames zijn het seizoen geŽindigd op de tweede plek, twee plekken boven Sonics. Gedurende het seizoen won Hot Flames beide wedstrijden, eentje zelfs met 13-1, maar dit verschil was niet te merken tijdens de wedstrijd. Sonics nam het initiatief, al kwam dit pas in de tweede periode tot uiting - maar toen ging het ook hard. Binnen tien minuten had het team vier keer gescoord en in de derde periode liep Sonics zelfs uit naar 0-6. De wederopstanding van Hot Flames kwam wel, maar het was te laat. De eindstand was 5-7. Hot Flames heeft op 27 mei een tweede kans op een prijs, dan staat het team in de finale tegen UFC Utrecht.

Later op de middag volgde de herenfinale. UFC Utrecht was favoriet, getuige hun sterke seizoen, waarin slechts ťťn wedstrijd verloren werd - tegen FB Agents! De Agents (Amsterdam) zijn tweede geworden in de competitie en beide teams staan eind mei nog tegenover elkaar in de playoff finale om het landskampioenschap. De bekerfinale begon spectaculair, want na ťťn periode was er al vijf keer gescoord: 2-3 in Utrechts voordeel. In de tweede periode maakte Agents gelijk, maar Utrecht ging toch weer rusten met een voorsprong: 3-4. In de laatste periode liet Utrecht dodelijke efficiŽntie zien met vijf goals binnen drie minuten, waarmee een onoverbrugbaar gat geslagen was. Agents probeerde het nog, maar scoorde slechts eenmaal. Met nog een Utrechtse goal als slotakkoord werd de eindstand bepaald op 4-10.

Statistieken van beide wedstrijden zijn hier (dames) en hier te vinden.


 
WKdames2010warmlopen
U19 team in Weissenfels1
Nationaal damesteam 2011 Benidorm

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl