Nederlandse Floorball en Unihockey BondLogo NeFUB
Partners:

International Floorball Federation
NOC*NSF
Nederlandse Loterij
Zone
Floorball Academie Nederland

< < Terug

NK C-, D- en E-jeugd & Bekerfinales


08-05-2019; 

Het NK Jeugd is een laagdrempelig floorballtoernooi voor alle floorballende jeugd in Nederland. Dit toernooi wordt georganiseerd om spelers uit de verschillende jeugdcompetities de kans te geven zich met elkaar te meten en om potentiŽle nieuwe floorballteams de mogelijkheid te bieden floorballwedstrijden te spelen. Sportiviteit en respect staan ook tijdens het NK hoog in het vaandel.

Datum
Zaterdag 18 mei 2019

Locatie
Sporthallen Zuid
Burgerweeshuispad 54
1076 EP Amsterdam

Informatie over de route en parkeren is te vinden op de volgende website: https://www.amsterdam.nl/sport/sporthallen/sporthallen-zuid/contactgegevens/.

De wedstrijden worden gespeeld in alle drie de sporthallen die in Sporthallen Zuid aanwezig zijn. Het Sportcafť zal de gehele dag geopend zijn.

Bereikbaarheid
In mei en juni 2019 zijn er grote werkzaamheden aan de A10 Zuid en aan het spoor. Sporthallen Zuid en de omliggende gebieden zijn daardoor een aantal weekenden minder goed bereikbaar, waaronder het weekend waarin het NK Jeugd plaatsvindt. De overlast geldt voor zowel weggebruikers als gebruikers van het openbaar vervoer. Houd weginformatie en reisplanners in de gaten. Meer informatie over de werkzaamheden vind je op de website van het project Zuidasdok.

Tijdschema zaterdag 18 mei
09:00 uur Zaal open voor sporters
09:15 uur Promotie-degradatiewedstrijd heren 1e divisie UFC Utrecht 5-Lions Together
10:00 uur Start wedstrijden D-jeugd
10:00 uur Start wedstrijden C-jeugd
10:25 uur Start wedstrijden E-jeugd
11:30 uur Promotie-degradatiewedstrijd heren eredivisie UFC Utrecht 2-Sonics 1
14:15 uur Bekerfinale dames Hot Flames 1 - Groningen Messed Up
16:30 uur Finales C-, D- en E-jeugd
17:00 uur Bekerfinale heren FB Agents - UFC Utrecht 1
17:20 uur Prijsuitreiking NK Jeugd (in eerste rustperiode finale heren)

De wedstrijdschema's staan onderaan dit nieuwsbericht. Velden 1, 2 en 3 liggen in hal 1, net als het grootveld voor de seniorenwedstrijden. Velden 4, 5 en 6 liggen in hal 2. Velden 7 en 8 liggen in hal 3. In de sporthal zal bewegwijzering aanwezig zijn zodat de routing duidelijk is.

Toelichting wedstrijdschema's
De deelnemende teams in de C-jeugd zijn ingedeeld in ťťn poule van 7 teams. Na afloop van de poulefase is de nummer 7 in de poulestand klaar. De nummers 5 en 6 spelen tegen elkaar om de 5e en 6e plaats, de nummers 3 en 4 in de poule spelen tegen elkaar om de 3e en 4e plaats. De finale wordt gespeeld tussen de teams die 1e en 2e in de poule worden.

De 14 deelnemers in de D-jeugd zijn ingedeeld in 2 poules. Na de poulewedstrijden, waarin elk team 6 wedstrijden speelt, zijn de nummers 5, 6 en 7 van beide poules klaar. De nummers 4 van de poules spelen tegen elkaar om de 7e en 8e plaats, de nummers 3 spelen om de 5e en 6e plaats en de nummers 2 om de 3e en 4e plaats. De finale wordt tot slot gespeeld tussen de nummers 1 uit beide poules.

De E-teams zijn ingedeeld in 3 poules van elk 4 teams. Na afloop van de poulefase spelen de drie nummers 4 van elke poule twee wedstrijden tegen elkaar om te bepalen hoe de plaatsen 10 t/m 12 verdeeld worden. De drie nummers 3 van de poules spelen twee wedstrijden tegen elkaar om te bepalen hoe de plaatsen 7 t/m 9 verdeeld worden en hetzelfde doen de nummers 2 voor de plaatsen 4 t/m 6. De drie nummers 1 van elke poule spelen ook twee wedstrijden tegen elkaar. De twee teams die het dit het beste doen spelen de finale. De derde nummer 1 neemt de derde plaats op het podium in beslag.

De finales van de C-, D- en E-jeugd worden tegelijkertijd gespeeld in hal 1, op de drie velden waar de E-jeugd hun wedstrijden spelen. Voorafgaand aan de finales dienen de finalisten zich te melden in de gang naast de hal, voor het voorstellen en oplopen van de teams.

De wedstrijdduur is korter dan in de jeugdcompetities, namelijk 2x8 minuten met 4 minuten rust tussen de periodes en 5 minuten tussen de wedstrijden in. Deze wedstrijdduur geldt voor alle drie de leeftijdscategorieŽn. Spelerslijsten Voor het NK voor C-, D- en E-jeugd dient per ingeschreven team een door de verantwoordelijke teambegeleider ondertekende spelerslijst ingeleverd te worden bij de wedstrijdtafel in de hal waar de betreffende leeftijdscategorie speelt. Deze spelerslijst mag uiterlijk tot aanvang van de eerste wedstrijd gewijzigd worden. Zonder ingeleverde spelerslijst mag niet gestart worden met spelen.

Hesjes
Let op: teams zijn zelf verantwoordelijk voor het meenemen van voldoende hesjes indien er tegen een team met shirt van gelijkwaardige kleur wordt gespeeld. De scheidsrechter bepaalt te allen tijde of hesjes nodig zijn.

Reglement
Tijdens het NK Jeugd is het NeFUB Wedstrijdreglement Jeugd van kracht. Er zijn echter een aantal uitzonderingen op deze regels, deze zijn aan alle verenigingen en teambegeleiders per mail verzonden.

Aandenken
Voor elke deelnemer aan het NK Jeugd is een aandenken beschikbaar. Deze kunnen per team, door de teambegeleider, vanaf 12:00 uur opgehaald worden naast de wedstrijdtafel van de E-jeugd in hal 1.

Verkoopstand
In de centrale hal staat een verkoopstand met floorballmaterialen van Zone. In de stand is een pinapparaat aanwezig.

Scheidsrechters
Zoals jullie in het wedstrijdschema kunnen zien zijn alle teams ingedeeld voor het fluiten van ťťn of meerdere wedstrijden. Elk team dient voor geschikte scheidsrechters te zorgen. Reken niet alleen op teambegeleiders als scheidsrechter, maar vraag bijvoorbeeld ouders en spelers van seniorenteams die het leuk vinden om een aantal wedstrijden te fluiten om te helpen. Er mag onderling geruild worden, dit moeten de betreffende teams zelf afstemmen. We verzoeken alle scheidsrechters om vooraf goed te kijken naar de wedstrijden die zij moeten fluiten en op tijd in de juiste hal aanwezig te zijn.

Zoals in de schema's te zien is, zijn na de poulefases geen scheidsrechters ingedeeld. We verzoeken alle teams om voor deze wedstrijden hun steentje bij te dragen en zoveel mogelijk bij te springen waar nodig zodat alle wedstrijden doorgang kunnen vinden en het schema geen vertraging oploopt.

Finales senioren
Zoals inmiddels gebruikelijk is geworden, worden ook dit jaar seniorenwedstrijden gecombineerd met het NK Jeugd. Op zaterdag 18 mei worden in Amsterdam twee promotie/degradatiewedstrijden in de herencompetitie gespeeld net als de bekerfinales van zowel het dames- als herentoernooi!

Huisregels
We zijn te gast in de sporthallen. Dat betekent dat we niet door het gebouw gaan zwerven, ons netjes gedragen, onze spullen opruimen, afval in de afvalbakken gooien en luisteren naar de aanwijzingen van de beheerder.


 
Nationaal damesteam blauw 2010
WKdames2010Kijlstra
Goaliedames

 © Nederlandse Floorball Bond - Sportcentrum Papendal - Papendallaan 60 - 6816 VD Arnhem    meer... tel: +31 (0)26 48 34 589    meer... e-mail: info@nefub.nl